Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ultrafutás képes leírás - Futás.tlap.hu
részletek »

Ultrafutás - Futás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: futas.tlap.hu » Ultrafutás
Keresés
Találatok száma - 4 db
Klub

Klub

Az EMU (Unixsport) mely Magyarország vezető- és a világ legeredményesebb ultrafutó klubja, Pécsett, 2000-ben alakult a hazai ultrafutók összefogásának eredménye képpen. Ultrafutóink között Európa és világbajnok, Európa és világcsúcstartó, valamint számos országos bajnoki cím birtokosa és országos rekord felállítója is megtalálható.

Mi is az az ultrafutás?

Mi is az az ultrafutás?

Röviden megfogalmazva: minden olyan futóverseny (illetve nem is feltétlenül verseny), melynek távja meghaladja a maratoni táv 42 km 195 méterét. Több fajtája is létezik, nézzünk csak egy gyors áttekintést! Ha a versenytávot nézzük, akkor gyakorlatilag 50 km-től a csillagos ég a határ. A leghosszabb évről évre megtartott verseny 3100 mérföld (4988 km) - utóbbit természetesen nem egy szuszra futja az ember.

Szösszenet amatőr ultrafutók és futótúrázók részére, gyakorlat

Szösszenet amatőr ultrafutók és futótúrázók részére, gyakorlat

Megpróbálok most elszakadni a gyakran vitatható elméleti fejtegetésektől és összefoglalni, mik azok a bevált módszerek, amiket futásaim során a gyakorlatban tanultam meg, akár saját káromon, akár másokkal beszélgetve. Tudnunk kell, hogy az ultrafutás módszertana még korántsem olyan kiforrott, mint a rövidebb távoké, ezért különböző, sok esetben nagyon eredményes futók módszerei jelentősen eltérnek.

Ultrafutás, hogyan kezdjem?

Ultrafutás, hogyan kezdjem?

Az ultrafutás annak az embernek való, aki jól el tudni lenni a gondolataival. Olyannak, akinek van mit és van miért átgondolni. Ilyenformán sokan megunkra ismerhetünk, de igazi ultrafutó abból lesz, akinek nem maga a futás a célja, sokkal inkább határainak megismerése. Az ultrafutás egy meditatív sport, a futó pulzusa általában akkor jó, ha minnél alacsonyabban tudja tartani -ezzel kevesebb energiát használ, gazdaságosabban és tovább tud mozgásban maradni.

Tuti menü