Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Futás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hogyan - Mi is [4. oldal]
részletek »

Futás képes leírás: Hogyan - Mi is [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: futas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
Hogyan kell futóedzés tervet készíteni kezdőknek?

Hogyan kell futóedzés tervet készíteni kezdőknek?

Mindent csak elkezdeni nehéz, aztán meg már minden megy magától, mint a karikacsapás. Így van ez a futással is, főleg, ha némi súlyfelesleggel küzdünk, vagy már túl vagyunk akár a negyedik x-en is. De ez az edzésterv egyike azoknak a programoknak, ami kis lépésben segít a kezdőknek, hogy ne menjen el a lelkesedésük már az elején.

Hogyan kezdjünk?

Hogyan kezdjünk?

A bemelegítés titkai A könyvben az előszó, az operában a nyitány, a lakásban az előszoba, étkezés előtt a kézmosás, a szerelemben az előjáték és az edzésen a bemelegítés az életrevaló 'kezdőlépés'. A nyugalmi állapotból a terhelésre bemelegítő mozgással készíthető fel a sportoló teste és lelke is. A bemelegítő, lassú futás - kezdőknek a lendületes járás - serkenti a szívműködést, a vérkeringést, a légzést, így emelkedik az izomhőmérséklet, a hajszálerek kitágulnak, a szervezetben végbemenő fizikai és kémiai folyamatok felgyorsulnak. A sportoló bemelegítéskor idegrendszerével együtt hangolódik a várható munkavégzésre, még a koordinációs funkció is javul. Így csökken a sérülésveszély.

IAAF

IAAF

The 2013-2016 IAAF Strategic Plan has six Core Values: universality, leadership, unity, excellence, integrity and solidarity, and a Vision Statement: To lead, govern and develop the sport of athletics in all its forms worldwide, uniting the Athletics Family in a spirit of excellence, integrity and solidarity.

Ismét lépcsőfutás az Erzsébet-kilátóban

Ismét lépcsőfutás az Erzsébet-kilátóban

Újra lépcsőfutást rendeznek szombaton a János-hegyi Erzsébet-kilátóban. Budapest legmagasabb pontjának 103 éves kilátójában a vállalkozó kedvű futóknak 134 lépcsőfokot kell leküzdeniük a célig.A szombat 10 órakor rajtoló viadalon hírességek is indulnak, többek között a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Gergely István, a színész Kamarás Iván és Németh Kristóf.

Itt a szezon: futócipőket teszteltünk

Itt a szezon: futócipőket teszteltünk

Tavasszal sokunknak eszébe jutnak a nagy év eleji fogadkozások: többet fogok mozogni, egészségesebben élek, lefogyok. Tudjuk mi, hogy sötétben, hidegben sokkal nehezebb belekezdeni, de most már itt az idő, vár a liget, a sziget, az erdő! Segítségül leteszteltünk néhány futócipőt.

Jó tanácsok futóknak, profi edzőktől-bemelegítésről, keresztedzés

Jó tanácsok futóknak, profi edzőktől-bemelegítésről, keresztedzés

A tavasz közeledtével talán azok is, akik eddig nem kaptak kedvet a futáshoz, most kacérkodnak a futás gondolatával . Lehet, hogy éppen most kezdtek egyesek futócipőket vásárolni, és irány a természet. Az biztos, hogy a futás egy kellemes testmozgás maradjon, néhány dolgot be kell tartanunk. Olvasónk által beküldött gyűjtőmunkát kívánjuk közreadni, mert hisszük, hogy akár profi, akár amatőr sportolók vagyunk, hasznunkra válik, ha figyelünk az alábbiakra.

Kényelmes talpbetét futáshoz

Kényelmes talpbetét futáshoz

Talpbetétek behelyezése a cipőkbe elengedhetetlen, amennyiben valami panasz merül fel a lábaknál. Talpfájdalom, térd vagy sarok panasz jelentkezésénél vagy esetleg megelőzőse folytán is hasznos lehet a Footdisc gyógyászati talpbetét használata. Sportolásokhoz mérten különféle méret és kialakítás szerint készítik, valamint a lábak egyedi formájához képest lehet megvásárolni az adott darabokat. Akár a weboldalukon keresztül meg is tekinthetőek a termékek, továbbá ország szerte több ponton is megvásárolhatóak.

Kezdő futó edzésterve - 8 hétre

Kezdő futó edzésterve - 8 hétre

Az alábbi edzéstervhez hasonlóval indultam újra 2010. őszén. Az edzésterv kivitelezhető, de lesznek benne kényelmetlen pillanatok. Ez a fejlődés velejárója. Egy dolog kell igazán, a Te elhatározásod. Írd le a célodat, jegyezd be a naptáradba az edzések időpontjait!

Kisfilm a terepfutásról

Kisfilm a terepfutásról

Egy jó kis motiválós film hétvégére.Sebastian Chaigneau filmecskéje. Remek motiváló erővel bír. Máris kedvet kap tőle az ember, hogy kimenjen durvulni a hegyre. Reméljük a kedv nemcsak egy alkalomra fog kitartani. Hajrá!

Hirdetés
Klasszikus hibák a futópadon

Klasszikus hibák a futópadon

A futópadon futásnak is megvannak a saját előnyei, hiszen rossz időben, nagy hidegben, sötétedés után is biztonságosan edzhetünk, pontosan mérhető rajta a megtett kilométer és az idő. A futópadon futásnak azonban ugyanúgy vannak szabályai, amiket be kell tartani ahhoz, hogy az edzés hatásos és biztonságos legyen. Milyen hibák fordulhatnak elő?

Klub

Klub

Az EMU (Unixsport) mely Magyarország vezető- és a világ legeredményesebb ultrafutó klubja, Pécsett, 2000-ben alakult a hazai ultrafutók összefogásának eredménye képpen. Ultrafutóink között Európa és világbajnok, Európa és világcsúcstartó, valamint számos országos bajnoki cím birtokosa és országos rekord felállítója is megtalálható.

Lépcsőfutás a tévétoronyban

Lépcsőfutás a tévétoronyban

Szombaton rendezték az ötödik tv-torony-lépcsőfutást a pécsi Misina-tetőn. A versenyen 144-en vettek részt. A futóknak a torony előtt kétszer 400 méteres kört kellett teljesíteniük, ezt követően mentek be a toronyba, ahol 420 lépcső várt rájuk.

Loch Ness: sikeres a világ első vízalatti marathonja

Loch Ness: sikeres a világ első vízalatti marathonja

Csütörtökön (okt. 9) annyi riporter állt a Loch Ness partján, mintha legalábbis Nessie jelentette volna be, hogy kilátogat a tó partjára. A felhajtás azonban nem neki szólt, hanem a 41 éves Lloyd Scottnak, aki 12 nap alatt teljesítette a világ első vízalatti marathonját.

London

London

The 2014 online ballot is now closed We're sorry but the online ballot for the 2014 Virgin Money London Marathon is now closed. If you've already entered the ballot, we'll let you know in early October whether you've been successful.

Mi alapján dönthetem el, hogy a választott futócipő jó-e?

Mi alapján dönthetem el, hogy a választott futócipő jó-e?

A futás azon kívül, hogy egészséges, sokak számára élvezetet és egyfajta életérzés nyújt. Azonban tudni kell, hogy a futás csak akkor válik élvezhetővé ha azt megfelelő cipőben tesszük. A futás során a lábunkra koncentrálódik a legtöbb fizikai terhelés. A rossz, nem megfelelő cipőválasztás, könnyen lábfejünk, bokánk, térdünk és csípő ízületeink fájdalmához sőt egy idő után deformációhoz vezethet!

Mi is az a terepfutás?

Mi is az a terepfutás?

A természetjárás egyik lendületesebb formája a napjainkban egyre népszerűbbé váló terepfutás. A hazai erdőkben, mezőkön sokfelé találkozhatunk terepfutókkal, akik a hagyományos gyalogos természetjárók körében is egyre ismertebbé válnak.

Mi is az az ultrafutás?

Mi is az az ultrafutás?

Röviden megfogalmazva: minden olyan futóverseny (illetve nem is feltétlenül verseny), melynek távja meghaladja a maratoni táv 42 km 195 méterét. Több fajtája is létezik, nézzünk csak egy gyors áttekintést! Ha a versenytávot nézzük, akkor gyakorlatilag 50 km-től a csillagos ég a határ. A leghosszabb évről évre megtartott verseny 3100 mérföld (4988 km) - utóbbit természetesen nem egy szuszra futja az ember.

Tuti menü