Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Edzésterv képes leírás - Futás.tlap.hu
részletek »

Edzésterv - Futás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: futas.tlap.hu » Edzésterv
Keresés
Találatok száma - 8 db
 Schumacher edzésterve futóknak

Schumacher edzésterve futóknak

A tervezésnél azt veszem alapul, hogy hetente 5-8 órát tudsz edzésre fordítani: ez a minimum edzésre szánt idő egy ilyen terhelés esetén. Jelenlegi alapkövetelmény:2 Margitsziget kör lefutása megállás nélkül(50-60p körül). A legfontosabb szempont, hogy izmaidat, keringésedet felkészítsük a speciális hegyi körülményekhez.

5 km, középhaladó szintű

5 km, középhaladó szintű

Számos edzéstervet dolgoztunk ki, hogy segítsünk elérni a kívánt szintet a Forerunner® segítségével. Válaszd ki a kívánt szintet és kövesd a rendszerezett, 12 heti tervet. A Garminod segíteni és ösztönözni fog egészen a célig. A Forerunner® 410 és 310XT órára akár le is töltheted a kívánt tervet és a csuklódon követheted.

A hosszútávfutó edzésének alapjai

A hosszútávfutó edzésének alapjai

A négy energiarendszer Szervezetünk az igénybevétel intenzitásától és időtartamától függően négy fő rendszer segítségével mozgósít energiát. Ezek az anaerob alaktacid, anaerob laktacid, aerob glikogénégető és aerob zsírégető rendszerek. (Magyarul: anaerob - oxigént nem igénylő; aerob - oxigént felhasználó; alaktacid - tejsavképződéssel nem járó; laktacid - tejsavképződéssel járó; glikogén - az izmokban és a májban tárolt, energianyerésre használható szénhidrát)

Állóképesség és futás lényege, elmélete

Állóképesség és futás lényege, elmélete

Milyen most az állóképességed? Hogyan növeld biztonságosan és tartósan az állóképességedet? Mekkora intenzitás és pulzusszám szükséges a szív- és érrendszered erősítéséhez? Mennyit és hogyan fuss? Miért fontos a gyaloglás? Hogyan lélegezz futás közben?

Bemelegítő gyakorlatok futóknak, bemelegítés futás előtt

Bemelegítő gyakorlatok futóknak, bemelegítés futás előtt

Hogyan melegíts be futás előtt? Ismerkedj meg a bemelegítő gyakorlatokkal videó segítségével. Korábbi cikkeinkben is mindig fő hangsúlyt fektettünk az edzés előtti bemelegítés fontosságára a sérülések elkerülése érdekében. Lássunk hát most egy kifejezetten futók részére összeállított bemelegítő gyakorlatokból álló videót, melynek segítségével részletesen megismerheted, hogyan melegíts be futás előtt.

Haladó alapozó edzésterv 1-8. hét

Haladó alapozó edzésterv 1-8. hét

A fő célok az alapozás első szakaszában a rendszeres edzéshez szoktatás. Úszáson a gyorsúszás folyamatos fejlesztése, technika csiszolása, 800 méteres felmérő, futásban pedig a hosszabb állóképességi futásokhoz való hozzászokás. Heti 1-2 kerékpár illetve görgő szerepel még a tervben. Ennek a számnak nem lesz a következő időszakban túl nagy szerepe.

Jó tanácsok futóknak, profi edzőktől-bemelegítésről, keresztedzés

Jó tanácsok futóknak, profi edzőktől-bemelegítésről, keresztedzés

A tavasz közeledtével talán azok is, akik eddig nem kaptak kedvet a futáshoz, most kacérkodnak a futás gondolatával . Lehet, hogy éppen most kezdtek egyesek futócipőket vásárolni, és irány a természet. Az biztos, hogy a futás egy kellemes testmozgás maradjon, néhány dolgot be kell tartanunk. Olvasónk által beküldött gyűjtőmunkát kívánjuk közreadni, mert hisszük, hogy akár profi, akár amatőr sportolók vagyunk, hasznunkra válik, ha figyelünk az alábbiakra.

Téli alapozás futóknak

Téli alapozás futóknak

Azon futók, akik versenyekre is készülnek, előre meghatározott edzésterveket szoktak követni. Ellenben minden évben eljön az időszak, amikor egy pár hét vagy hónap erejéig el kell feledkezni a versenyekről és alapozni kell. Az alapozási időszak a legtöbb futó számára a téli időszakot jelenti.

Tuti menü