Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A futás hatása képes leírás - Futás.tlap.hu
részletek »

A futás hatása - Futás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: futas.tlap.hu » A futás hatása
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Kocogás és a futás hatása a szervezetre

Kocogás és a futás hatása a szervezetre

Ki gondolná, hogy a rendszeres futás hatására nem csak edzettebbekké, ellenállóbbakká, kitartóbbakká válunk, hanem még boldogabbak is leszünk. Tudományos vizsgálatok eredményei fényt derítettek a rendszeres futás testi elégedettséget fokozó hatására is. Lássuk, miről is van szó!

A futás ezer jótékony hatása az egészségedre

A futás ezer jótékony hatása az egészségedre

Még a gondolatától is irtózol, hogy a salakon szenvedj, és magányosan ródd a köröket? Változtass a futással kapcsolatos szemléleteden, ez a mozgásforma ugyanis ezer és ezer jótékony hatással bír az egészséged szempontjából.

A futás jótékony hatásai

A futás jótékony hatásai

A futás néha pokoli kín tud lenni, főleg a rendszeres testmozgás megkezdésekor. Az ősz beköszöntével pedig egyre inkább csökken a motivációnk, hisz ki szeretne hidegben, esetleg még esőben is futni? Az első és legfontosabb szabály, hogy megértsük és legfőképpen tudatosítsuk magunkban, hogy futni jó és mindezt magunkért, az egészségünkért tesszük

A futás örömei

A futás örömei

Számtalanszor ismételt és örökérvényű igazság, hogy a rendszeres sportolás és az egészség összefügg egymással. Napjainkra ez a mondás még inkább igaz. A magánélet és a munka okozta stresszforrások, a magas vérnyomás és az elhízás mind-mind arra késztet bennünket, hogy mozogjunk, sportoljunk, hiszen az egészségünkért ezzel tehetünk a legtöbbet.

A futás pszichológiája

A futás pszichológiája

Az emberi élet alaptevékenysége a helyváltoztatás, ami legtöbbször a gyaloglást jelenti, de vannak olyan élethelyzeteink, ahol kénytelenek vagyunk nagyobb sebességre kapcsolni, és akkor futunk, mondjuk egy barátunk vagy a busz után.

A futás, kocogás jótékony hatásai

A futás, kocogás jótékony hatásai

A kocogást James Fixx vezette be az amerikai kultúrába az 1960-as években. A szívkoszorúér-megbetegedések és szívinfarktusok magas száma arra késztette a megelőző orvostudományt, hogy preventiv eljárásokat dolgozzon ki.

Futás: első osztályú boldogságdopping

Futás: első osztályú boldogságdopping

Jaj, azok a rémes felmérések a gimiben! Emlékszel? 400 métert sem tudtunk lefutni! Ezt utáltam legjobban az egész tesiórán! Ki gondolta volna akkor, hogy egyszer még a félmaratont is lefutom! - ugye, te is szívesen mesélnél magadról ilyen történeteket? Nem lehetetlen!

Futással elégetett kalória

Futással elégetett kalória

A honlap segítségével a felhasználók közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz és sok mindent megtudhatnak egy-egy étel tápanyagtartalmáról, ami akár a fogyókúrájukhoz is hozzájárulhat. Ezenfelül egy-egy sport, mozgás által elégetett kalóriák számát is nagyon egyszerűen megnézhetik, ráadásul személyre szabott módon, hiszen saját testsúlyuk beírása után számolja ki a rendszer ezt az adatot. Az oldalon a regisztrált felhasználók naplózhatják az adott napi kalóriabevitelüket, szénhidrát-, fehérje- és zsírfogyasztásukat, testsúlyukat; és statisztikák segítségével közelebb kerülhetnek vágyott céljukhoz.

Futni? Vagy nem futni?

Futni? Vagy nem futni?

Mi az, amitől jó? Miért esküsznek többmillióan a futásra, ha én mégsem tudom rávenni magam, hogy elinduljak? Mitől nehéz nekem, amikor többen olyan könnyedén suhannak el mellettem a Margitszigeten? Csillag Balázs, 5000-es magyar csúcstartó fittségét látva mi is kedvet kaptunk, hogy körbefussuk a Szigetet.

Tuti menü